Auktion på Sörgårn

Semester och utlandsresor har gjort så att det bloggats dåligt här ett tag, men nu kommer ett maffigt inlägg med bilder från i helgen när jag och mamma och pappa var på auktion på den fina hälsingegården Sörgårn. Sörgårn ligger i den lilla byn Tövsätter i Forsa socken, drygt en mil väster om Hudiksvall.
 
Auktionen var en så kallad retroauktion för att fira gårdens auktionsverksamhets 50-årsjubileum. Vi hade förväntat oss massvis med folk och skyhöga priser, men så var inte fallet - som tur var! Mycker fina saker hade dom dessutom.
Mysigt var det på gården där auktionen anordnades också!
 
Plast i massor! Bland annat den häftiga juicepressen Duette av Carl-Arne Berger och de tre läckra kannorna som jag tyvärr inte minns var de kom ifrån.
 
Läcker karaff från Gustavsberg och en tekanna av Gunnar Nylund, tyvärr med nagg.
 
Backelitbestick av Sigvard Bernadotte
.
Kannan är Aveny av Stig Lindberg för Gustavsberg, Marianne Westmans Picknick-karott och marmeladburkar i Blå Husar av Stig Lindberg igen.
 
Finbordet med bland annat ett fajans-fat och ett Domino-fat av Stig Lindberg.
 
Lisa Larssons Dora var där, och 6 små fantasktiska fat av Marie Simmulson från Uppsala Ekeby. Och ett mindre vackert, ja enligt mig i alla fall, alster av Lisa Larson i form av någon sorts riddare. Jag minns bara att jag sett den i Hus och Hem Retro och att den värderades till 2-3000kr..!
 
En Triett-kakburk och en underbar julduk av Jerry Roupe.
 
Det blev några inköp på auktionen som jag kommer visa upp i några senare inlägg, men jag måste ändå avslöja att jag köpte Stig Lindbergs Aveny-kanna. Och som jag älskar den! Finaste lilla kannan man kan ha enligt mig. Jag ropade in den tillsammans med en annan kanna för 200 kronor, ett riktigt fyndpris tyckte jag som så gärna vile ha den!

RSS 2.0