Sommarauktion i Ulva

 
Idag konfirmerades min lillkusin i Uppsala domkyrka så därför har mina föräldrar varit här på besök. Min loppisintresserade mamma och jag bestämde oss för att gå på auktion vid Ulva kvarn, så där spenderade vi hela förmiddagen. Som tur var så var det inte så kallt och området runt kvarnen är väldigt mysigt.
 
Det var över 500 utrop och flera fina saker som ropades ut, men inget speciellt drag i auktionen. De flesta sakerna som såldes var till fyndpriser. Självklart gick vi inte tomhänta därifrån utan fyndade också!
 
 
Ananasskål från Guldkroken, ett vackert bord i teak, Spisa ribb, Ultima Thule-karaff från Iitala och en fyndlåda med blandat porslin. Den snygga karaffen från Iitala hade jag gärna fått med mig hem, men man måste ju begränsa sig. Det var någon annan som fick gå hem med den, endast 100 kronor fattigare.
 
 
Sängbord i teakfanér, en hattlåda, ett så snyggt fat från Uppsala Ekeby och en fyndlåda med diverse nysilver.
 
 
 
Cornus spegel från Uppsala Ekeby, fyndlåda med diverse glas och Ultima Thule-skål, den fina ananasen igen och underbara figurinen Amalia av Lisa Larsson. Figurinen hörde till några av de sista utropen, och eftersom vi skulle på konfirmation var vi tvugna att gå efter knapt halva auktionen gått. Därför vet jag inte vad den gick för  men antagligen till ett fyndpris, som de flesta av de andra utropen. 
 
Som sagt så gjorde vi några fynd vi också, men dom visar jag upp senare i ett annat inlägg.

RSS 2.0